Mondana kozijnen & gevelsystemen

Ramen

Posted on: juli 21st, 2020 by WIM Creative Agency

Aluminium ramen

Uniek en stijlvol design

De aluminium ramen van Mondana zijn er in verschillende modellen, waardoor er voor elke toepassing en stijl een passend raam verkrijgbaar is.

De ramen zijn ontworpen met behulp van de nieuwste techniek, waardoor design, thermische isolatie en akoestische isolatie samenkomen.


Koliz

Met de strakke vormgeving en goede thermische isolatie is het Koliz raam ideaal voor renovatie en nieuwbouw. Het raam is verkrijgbaar in drie verschillende isolatieniveaus, waardoor er voor elk project een passende isolatie-oplossing is.


Slyne

De slanke vlakke Slyne ramen verhogen niet alleen de uitstraling van jouw woning, maar zorgen daarnaast voor een optimale lichtinval.


Farzo

De slanke staallook Farzo ramen geven jouw woning een mooie klassieke uitstraling.


Ontdek de voordelen

Wij van Mondana geloven in onze producten. Daarom willen we je verschillende voordelen meegeven:

 • Vaste-, draai­kiep- en valramen
 • +300 kleuren in mat, glans en structuurlak
 • Tot 25 jaar garantie
 • Leverbaar in meerdere isolatieniveaus
 • Raamkrukken in blank aluminium, RAL-kleur of RVS
 • Verborgen scharnieren mogelijk

Nieuwsgierig?

We snappen dat je gericht informatie wilt opvragen omtrent ons raamassortiment. Neem contact met ons op, download de brochure of laat je inlichten door onze partner bij jou uit de buurt.

Deuren

Posted on: juli 20th, 2020 by WIM Creative Agency

Aluminium deuren

De eerste indruk van jouw huis

Mondana heeft een breed assortiment aan aluminium deuren waarmee je de gewenste entree zelf kunt bepalen. De deuren zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen.


Koliz

Met de strakke vormgeving en goede thermische isolatie is de Koliz deur ideaal voor renovatie en nieuwbouw.

De deur is verkrijgbaar in drie verschillende isolatieniveaus, waardoor deze ook geschikt is voor energie neutrale woningen.


Slyne

De slanke vlakke Slyne deur geeft door de smalle profielen een mooi design en een optimale lichtinval.


Farzo

De slanke staallook Farzo deuren geven jouw woning een unieke industriële uitstraling.


Ontdek de voordelen

Wij van Mondana geloven in onze producten. Daarom willen we je verschillende voordelen meegeven:

 • Inbraakwerend
 • Ruim assortiment aan voordeurpanelen
 • Vleugeloverdekkende panelen mogelijk
 • +300 kleuren in mat, glans en structuurlak
 • Tot 25 jaar garantie
 • Leverbaar in meerdere isolatieniveaus
 • Grepen in blank aluminium, RAL-kleur of RVS

Nieuwsgierig?

We snappen dat je gericht informatie wilt opvragen omtrent ons deurassortiment. Neem contact met ons op, download de brochure of laat je inlichten door onze partner bij jou uit de buurt.

Schuifpuien

Posted on: juli 19th, 2020 by WIM Creative Agency

Aluminium schuifpuien

Maximaliseer licht, luxe en isolatie

Met behulp van een Mondana schuifpui creëer je in een handomdraai een mooie overgang tussen binnen en buiten.

Door het gebruik van een hoge kwaliteit aluminium profielen is het gebruik van de schuifpui ook bij grote afmetingen extreem licht en eenvoudig met een enkele hand te bedienen.


Glize

Universele schuifpui die ruimschoots aan alle hedendaagse eisen voldoet.


Simax

De zeer slanke middenstijl van de Simax schuifpui vergroot het ruimtelijk gevoel en zorgt voor een onbelemmerd zicht naar buiten.


Skyslide

Het hoogwaardige schuifdeur systeem SKYSLIDE heeft als doel om alle aluminium delen zoveel mogelijk te verbergen en, indien toch zichtbaar, zo minimalistisch te laten zien. Hierdoor wordt het glasoppervlakte zo groot mogelijk, waardoor de tuin onderdeel wordt van jouw woning. Deuren die gemaakt zijn met dit systeem maken je woning uitzonderlijk stijlvol en prestigieus. De overgang van binnen naar buiten is drempelloos. Met dit systeem kunnen ook zeer grote schuifpuien worden gemaakt.


Ontdek de voordelen

Wij van Mondana geloven in onze producten. Daarom willen we je verschillende voordelen meegeven:

 • Mono-, duo- of tri-rail
 • Leverbaar als schuif- of hefschuifpui
 • Vlakke dorpel mogelijk bij hefschuifpui
 • +300 kleuren in mat, glans en structuurlak
 • Tot 25 jaar garantie
 • Leverbaar in meerdere isolatieniveaus
 • Grepen in blank aluminium, RAL-kleur of RVS

Nieuwsgierig?

We snappen dat je gericht informatie wilt opvragen omtrent ons schuifpuien assortiment. Neem contact met ons op, download de brochure of laat je inlichten door onze partner bij jou uit de buurt.

Vouwwanden

Posted on: juli 18th, 2020 by WIM Creative Agency

Aluminium vouwwanden

Haal buiten naar binnen

Met de aluminium vouwwanden van Mondana lopen binnen en buiten in elkaar over.

De esthetische vormgeving en de mogelijkheid om de vouwwand gedeeltelijk of in zijn geheel te openen, biedt je een optimaal zicht zonder enige belemmering.


Inex

Aluminium vouwwanden zijn op vele plaatsen toe te passen. Creëer een maximale opening bij jouw tuinkamer, serre, terras of zwembad. Uiteraard is het ook mogelijk om een vouwwand toe te passen in een zakelijke omgeving of horeca gelegenheid .


Ontdek de voordelen

Wij van Mondana geloven in onze producten. Daarom willen we je verschillende voordelen meegeven:

 • Binnen- en buitenvouwend
 • Optioneel met loopdeur
 • Vlakke dorpel mogelijk
 • +300 kleuren in mat, glans en structuurlak
 • Tot 25 jaar garantie


Nieuwsgierig?

We snappen dat je gericht informatie wilt opvragen omtrent ons vouwwanden assortiment. Neem contact met ons op, download de brochure of laat je inlichten door onze partner bij jou uit de buurt.

Lichtstraten

Posted on: juli 16th, 2020 by WIM Creative Agency

Daglicht is voor ieder mens noodzakelijk. Daglicht geeft energie, brengt sfeer in je woning en verhoogt het wooncomfort. Een Mondana lichtstraat brengt daglicht tot diep in de kamer. Jouw lichtstraat kan worden voorzien van verlichtingspunten en zonwering, zowel aan de binnen- als ook aan de buitenzijde. Uiteraard kunnen er ook opengaande ramen in met handmatige of elektrische bediening.

Viyou steel look binnendeuren

Posted on: juli 15th, 2020 by WIM Creative Agency

Ventilatieroosters

Posted on: juli 14th, 2020 by Sebastian Kivits

Bent u op zoek naar vintilatieroosters voor elk type raam? Bij Mondana’s vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen kan voor de toevoer van verse lucht een keuze worden gemaakt uit een zeer uitgebreid gamme zelfregelende (ZR) ventilatieroosters van DUCO. Dit gaat van standaard zelfregelende roosters die in elk type raam of inbouwsituatie geplaatst kunnen worden. Hieronder sommen wij verschillende specificaties over de roosters op:

Voor elke bouwsituatie – plaatsing op glas, tussenregel (kalfplaatsing), op het raam of als compacte kalfplaatsing – heeft Mondana een geschikt type rooster.

Bij toepassing van zelfregelende ventilatieroosters wordt de luchtstroom op een natuurlijke manier toegevoerd door een regelbare klep enerzijds en een zelfregelende klep anderzijds. De zelfregelende klep werkt mechanisch en zorgt ervoor dat het ventilatievolume gelijk blijft bij toenemende wind. Het resultaat: een aangenaam comfort!

Voor meer informatie verwijzen wij u naar Duco.

Ritsscreens

Posted on: juli 13th, 2020 by Sebastian Kivits

Natuurlijk daglicht is een voorwaarde voor een gezond binnenklimaat in uw leefruimte. Maar ongecontroleerde en overmatige zonlichtinval kan de comfortbeleving danig verstoren. De zonwering voor buiten geeft u controle over de lichtinval en houdt zonnestralen tegen voordat die het glas bereiken. Zo weert u zonnewarmte in de warme maanden én geniet u optimaal van zonwarmte in het najaar. Mondana past de ritsscreens van Verano toe.

De kleur van het screendoek speelt een belangrijke rol in de functionaliteit van het ritsscreen. Zo laten donkere doekkleuren doorgaans minder licht en warmte door dan lichte doeken.

Wist je dat ritsscreens, ritzscreens en zipscreens feitelijk hetzelfde product zijn? Bij alle drie de benamingen wordt verwezen naar de manier waarop het screendoek door de geïntegreerde doekgeleiding in de zijgeleiding opgesloten zit. Dit is een belangrijk verschil met gewone screens en zorgt voor extra windbestendigheid, een beter hanggedrag van het doek en bovendien houdt het insecten buiten de deur.

Uw voordelen:

Voor meer informatie verwijzen naar de site van Verano

Rolluiken

Posted on: juli 12th, 2020 by Sebastian Kivits

Een rolluik is een multifunctioneel product. Met een rolluik voor je ramen kun jij niet alleen lekker uitslapen, maar het zorgt er ook voor dat jouw woning beter geïsoleerd is. Dit houdt in dat de warme lucht in de zomer minder de kans krijgt jouw woning binnen te dringen en je woning koel blijft. Dit geldt ook voor de koude lucht in de winter. Zo bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Daarnaast hebben rolluiken een geluidswerende en inbraakvertragende eigenschap. Zo kun jij altijd met een gerust hart op vakantie.

Mondana past de rolluiken van Verano toe.

Voor meer informatie verwijzen naar de site van Verano

Waterslagen

Posted on: juli 10th, 2020 by Sebastian Kivits

Een perfecte waterdichte afsluiting voor uw kozijn of gevelbekleding. Ons assortiment aluminium waterslagen en lekdorpels  is even simpel als innovatief. Een kwalitatieve en waterdichte afwerking zelf als het gaat om prefab montage. Onze waterslagen worden op lengte gemaakt en daarna gepoedercoat. Dit voorkomt corrosie aan de kopse kanten van de waterslag. Onze waterslagen worden standaard voorzien van “anti dreun”, tegen het “tikkend” geluid van regen

Uitrekenen van de bestelmaat

Wij gaan er standaard van uit dat de bestelmaat ook de zaagmaat is. Wilt u een waterslag inclusief kopschotten bestellen trek dan 6 mm af van de totaalmaat. De kopschotten hebben namelijk een dikte van 2mm en er wordt 1 mm aan elke kan gerekend zodat de waterslag kan uitzetten.

 

Model 1 of Model 2 kopschotten?

Bij het gebruik van gevelstuc wordt altijd kopschot model 1 aangeraden, in combinatie met het drainstukje wordt het water altijd naar buiten afgevoerd. Het drainstukje voert het water, dat voorheen in de naad tussen kopschot en waterslag kroop, door een afvoergootje via de veerklemconstructie af naar de voorzijde van de waterslag.

Model 1 kopschot met drainstukje.                                                        Model 2 Kopschot

 

Model 2 wordt gebruikt bij overige geveltypes en kenmerkt zich door alleen een opstand. Hierbij wordt geen drainstukje geleverd.

Gekeept of ongekeept?

Wij voeren een kopschot standaard gekeept uit, zodat deze gemonteerd kan worden op de muur. Loopt de muur niet door onder het kopschot dan kunt u kiezen voor een ongekeepte variant. Hieronder een voorbeeld van deze varianten waarbij de bovenste twee kopschotten gekeept zijn en de onderste niet.

 

 

 

Koppelplaat met koppelstukje

Voor het koppelen van waterslagen aan hoekstukken of het koppelen van lengtes waterslag, kunt u gebruik maken van onze standaard koppelplaat met koppelstukje. Deze worden desgewenst geleverd in dezelfde oppervlakte behandeling als uw waterslagen. De koppelplaat met koppelstukje voorziet in een waterafstotende afsluiting tussen twee profielen. Het kunststof koppelstukje wordt aangebracht op de koppelplaat, daarna worden de uiteinden van de twee te koppelen waterslagen in het koppelstukje geschoven. Haal voor een koppelplaat 6mm van de totaal maat af. De koppelplaat werkt direct als dilatatie voeg.

 

 

Meer dan 35 jaar
productie ervaring...
Dat merk je!