fbpx

Nieuwbouw: licht en duurzaam

Wat een licht! Dit vrijstaande huis in Schijndel werd in de afgelopen jaren gerenoveerd. Tijdens de renovatie werden liefst 13 raam- en deurkozijnen vervangen.

Met het oog op een betere isolatie is gekozen voor tripelglas met een zonwerende coating, waardoor de temperatuur zowel in de zomer als winter aangenaam blijft. Het zicht van binnen naar buiten wordt echter niet door deze coating belemmerd. De eigenaren van dit huis zagen na het toevoegen van deze ramen hun energieverbruik flink omlaag gaan.

Door de grootte van de ramen en schuifdeuren behouden de bewoners een lichte woning met prachtig zicht op hun wereld. De kozijnen strekken haast van vloer tot plafond, waardoor er veel zonlicht naar binnen kan vallen en de begane grond en de tuin prachtig in elkaar overlopen.

De schuifdeur bij de eettafel beschikt over een haast gelijkvloerse drempel. Deze kan ook op een doorluchtstand gezet worden, waarbij de deur op een klein kiertje wordt gezet en deze tegelijkertijd niet van buitenaf opengemaakt kan worden. De originele woning beschikte over twee schuifdeuren, maar slechts één werd gebruikt. Tijdens de verbouwing werd deze dus vervangen door twee op maat gemaakte ramen om op die manier perfect aan de sluiten op de wensen van de bewoners. Kortom, een fantastisch eindresultaat.